Cara pangopènan kacamata

Sawise tuku kacamata hitam, arang banget sing nggatekake babagan pangopènan kacamata. Mungkin ana sing nganggep aku mung nganggo musim panas iki, lan akeh wong mikir yen dheweke tuku kacamata mung kanggo nglindhungi sinar ultraviolet lan mode. Minangka kacamata kaca liyane, dheweke ora bakal nganggep. Nyatane, yen kaca tingal kaca tingal asring uwuh, lan fungsine bakal saya suwe saya suwe. Ora mung ora bisa nolak sinar ultraviolet, bisa uga nyebabake masalah kesehatan mripat.

Pangopènan kacamata meh padha karo kacamata biasa. Saiki ayo goleki carane ngurus kacamata hitam.

1. Yen lensa duwe noda, pelumas utawa bekas driji, gunakake kain katun alus ing aksesoris kacamata khusus kanggo ngusapi bledug utawa rereget ing lensa. Aja nggunakake kuku utawa produk kanthi bahan kimia kanggo mbusak bintik ing lensa
2. Yen ora nganggo, kudu dicopot kanthi tliti lan diusap kanthi becik. Nalika diselehake, dhisik lempitan candhi kiwa (njupuk sisih nganggo minangka standar), pasang cermin, bungkus nganggo kain pembersih lensa, lan lebokake ing tas khusus. Ati-ati supaya lensa lan bingkai ora bisa digores nganggo obyek sing angel utawa suwe saya diperes.
3. Larang kena banyu sing suwe, rendhem ing banyu, lan pasang ing papan sing tetep kena sinar srengenge; Paparan listrik utawa logam sing suwe ora dilarang
4. Uga waspada ing papan sing gampang diklumpukake minyak lan rambut pecah, kayata candhi lan bantalan irung. Elinga, aja ngumbah nganggo banyu kanthi suhu dhuwur utawa lebokake ing papan sing lembab.
5. Sampeyan uga gampang ngrusak bingkai nalika njupuk kacamata nganggo tangan siji.
6. Yen bingkai cacat utawa ora nyaman dipakai, bukak toko optik kanggo ngrayakake penyesuaian profesional.

Ngelingi luwih akeh babagan perawatan kacamata, supaya kacamata bisa dilindhungi kanthi luwih lengkap, lan kacamata bisa dilindhungi kanthi luwih apik.


Wektu kiriman: Aug-18-2020